Thursday, July 5, 2012

Floriayayayaya

 Assalamualaikum.

Hai semua. Apa khabar? sudah lama tidak bersua. maaflah, bukan sengaja. cuma diri ini terlalu asyik dengan aktiviti sekolah yang semakin lama semakin increasing. oh baru teringat, kerja b.i tak siap lagi. k abaikan. baiklah, tujuan sebenar aku update blog telah pun tersasar jaaaauuuuh sana. k alhamdulillah, haritu telah berlangsungnya satu aktiviti yang sangat best. eh, tak 50/50 lah. Budak form 2 & form 1 ada pergi lawatan sambil belajar ke Floria Putrajaya. Tak pasti presint berapa, khabarnya presint 2. takpelah, tak payah amik tau pasal benda tu. tak masuk pekse pun. oh yess aku dah siap laporan. k lari dari realiti sebentar.



Lawatan tu bermula begini.

Aku datang awal pagi tu. Boleh dikatakan aku lah orang first SEMI yang datang. sudah tentulah aku bawak kamera bukan?

K skip!

Kitorang bertolak ke Floria Putrajaya pukul 10:30 macam tu lah kot. aku tak tengok sangat jam waktu tu. sebab apa yang aku fikir cuma lawatan lawatan lawatan. floria floria floria.

Naj, Shara, Syirah.

Alya, Shara. (asal gambar ini blurr?)

Nun, Nisa
Shara.
Sampai dekat Floria tu dalam pukul 11 rasanya. sampai sampai tu je, hujan. rahmat Allah kan. Alhamdulillah.

so, lepas dah turun bas semua, ustz. nazzil lead. ada lah sekali dua tersalah jalan. lepas tu, kitorang berpecah ikut geng masing masing. aku, ofcourse lah dengan geng aku sendiri. eh, tak, aku tukar tukar geng. first, dengan geng khal. lepas tu, dengan geng aku. lepas tu dengan geng lain pulak. hahah, aku dengan semua orang boleh ngam, kot. 

k, mula mula kitorang pi singgah dekat tempat bunga bunga lah semua tu. tempat yang paling best, dekat pelamin. kawan kawan aku memang macam sakan ah belagak macam dah kahwin. tahpape tah diorang.

Disitu ada Elai, Naj, Mai, Nun.
Khal (kamcing aku ni, nikon sama)
Not so cantik....
Khal, Tonah, Mimi.
Atin, Su, Syah, Kak Keen.
Tonah, Mimi, Khal, Fad.
Tak tau apa motif gambar ni, buruk sebenarnya, oh itu Mai Hassan.
Keterencatan otak kami telah mendorong kami untuk mensyok sendiri.
Nad, Nat.
:)
Khal :D
sanggup duduk sampai basah baju xp

K lepas dah jalan ke hulur ke hilir dengan khal semua, aku tukar geng pulak. Terserempak balik dengan Elai semua, join sekaki. Tak ingat bila, tapi kitorang ada singgah makan aiskrim. Lepas tu naik cam menara ke ape entah. Lepastu ada lah jugak, kitorang pergi tempat banyak banyak arnab. Best bagi makan :D

Ni waktu dah lapar gila. (Aiskrim aku sampai cair dah, yang strawberry tu)
UmarSam. (Ili yang tangkap ni)
Ni namanya tak ada kerja. Dari kiri, Naj, Mai, Nun, Nisa.
Ini namanya senyum spontan :p
Waktu ni aku jadi photog.
Budak comel yang berjaya ditemui.
Aku dengan Elai rasa nak nangis je tengok. Ya Allah, aku bersyukur padamu kerana
dikurniakan tubuh yang tiada cacat cela.
Lepas dah penat jalan jalan, kitorang singgah lagi dekat kedai aiskrim tadi. Beli 2 air float, guna duit aku hahah.

Diorang kata muka abang ni macam Fauzi Nawawi. k...
Sempat main xD
Aku dan Shara xp
So, kitorang pulang ke sekolah dalam pukul 1:30 macam tu lah kot. Alhamdulillah, enjoy gila lawatan tu. tapi kaki sakit. k....

Serious muka aku selenge gilaa. k nada comelnyaaa!!

Baiklah, habis sudah cerita saya. Ini sahaja yang ada dalam kepala. Cerita saya tidaklah sebest cerita nada dan blog blog lain. Harap tidak bosan membaca okay bye.

Assalamualaikum.

*gambar sebenarnya banyak gila, tapi tak terdaya nak upload semuaa.

2 comments:

  1. Kenapa tudung kite centu?!! Oh tidakkkk :O

    ReplyDelete
  2. Tudung nada okay jee. tudung akak tu haa xp

    ReplyDelete